LABYRINTH-COACHING

NLP

NLP is een krachtige methode die ons inzicht geeft in de drijfveren en motivatie van ons handelen. Gebeurtenissen in ons leven kunnen effect hebben op onze waarheid. De hersenen koppelen een emotie aan onze waarheid. Het lichaam laat vervolgens het fysieke gedrag zien wat bij deze emotie hoort. Wanneer onze "waarheden" een eigen leven gaan leiden en niet meer horen bij de eigenlijke situatie kun je reacties zien die niet bij het moment horen. De emotie past niet bij wat er werkelijk gebeurd.

"Ik heb altijd het gevoel dat ik mij moet gedragen hoe anderen dat van me verwachten. Het maakt mij onzeker, ik ga zweten, krijg hartkloppingen en ik kan niet meer normaal functioneren"

Met NLP technieken kun je bewust worden van jouw zintuigelijke waarnemingen, je gedachten en gevoelens. Hierdoor krijg je inzicht wat het effect is van herinneringen of gebeurtenissen op je dagelijkse handelen. Je leert er op een andere manier naar kijken, waardoor je je patronen aan kan aanpassen. Door externe gebeurtenissen en situaties anders waar te nemen ga je er anders mee om. Dit heeft een positief effect op jouw gemoedstoestand en daardoor ook op je gedrag.

Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier. Iedereen heeft een eigen waarheid. Door NLP krijg je inzichten waarom jouw waarheid niet voor iedereen hetzelfde is. Dit leert je om meer ontspannen met anderen om te gaan en wat milder naar jezelf en de ander te kijken.

Als een ander het kan, kan ik het ook

vooronderstelling NLP

NLP kan bij iedereen toegepast worden en is op vele gebieden inzetbaar. NLP gaat er vanuit dat alle oplossingen in jezelf zitten. Je hebt alle tools in handen om een gelukkig leven te leiden. Je bereikt balans en leert technieken die jezelf kunt toepassen om patronen te doorbreken.

 

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) werd in de jaren 70 ontdekt aan de Universiteit van California. John Grinder en Richard Bandler wilde antwoord op de vraag: Hoe komt het dat de één succesvol is in het behalen van zijn doelen en de andere niet? Wat is hiervan de succesformule?

Door personen die succesvol waren te observeren kwamen ze tot de conclusie dat deze personen bijzondere structuren hadden in hun communicatie. Deze structuren werden door Grinder en Bandler verwerkt in modellen en technieken. Het doel van deze modellen was, om daarmee de kennis van deze innerlijke subjectieve structuur overdraagbaar te maken. Deze universele structuur van het menselijk functioneren is inmiddels zo duidelijk omschreven dat het voor vrijwel iedereen te leren is.

 

NLP is zeer geschikt als je:

 • Wil leren hoe geweldig je bent;
 • wil leren denken in oplossingen in plaats van problemen;
 • van je stemmetje in je hoofd afwil;
 • vastgeroeste patronen hebt;
 • wil leren omgaan met je innerlijke conflicten;
 • wil leren communiceren in discussies;
 • inzicht wil krijgen in jouw waarden en normen;
 • doelen wil behalen;
 • persoonlijk wil groeien;
 • naar je hart wil leren luisteren;
 • meer zelfvertrouwen wil ontwikkelen;
 • faalangst hebt;